Alhmabra Kft. - www.alhambrakft.hu - info@alhambrakft.hu | nyomtatta: vendég


Lakossági üzletág
Cégeknek
Magunkról
Szolgáltatások
Távfelügyelet
Kalkulátor
Kapcsolat
Áraink
Főoldal Milyen a jó riasztórendszer? Hogyan válasszunk riasztót?

Milyen a jó riasztórendszer? Hogyan válasszunk riasztót?

Közzétette: attila 2011. 11. 05. Olvasottság:7985

Rendkívül bőséges választékkal találjuk szemben magunkat, amikor riasztót készülünk vásárolni. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, a sok kiváló termék között szinte észrevétlenül bújnak meg a kevésbé megbízható, vagy éppen egyenesen rossz minőségű darabok.

 

Paradox riasztó rendszer

Vezetékes riaszó rendszer - Vezeték nélküli riasztó rendszer - Kisállat védett riasztó rendszer

PARADOX riasztó - ESPRIT riasztó - SPECTRA riasztó - MAGELLAN riasztó - DIGIPLEX riasztó

Riasztó rendszer kivitelezése egyszerűtől a csúcstechnikáig

Egyszerűen használható és megbízhatóan működő riasztórendszer

teljes körű kivitelezéssel

PARADOX riasztó rendszer a megbízható riasztórendszer

A kanadai PARADOX SECURITY SYSTEMS világszerte a riasztó rendszerek legnagyobb újító, kutató és fejlesztő cégeként ismert. Több mint 100 országba szállítja a riasztó rendszereit. A cég 1989-es alapítása óta a riasztó rendszerek területén a világ egyik vezető cégévé vált. Gyors növekedését és folyamatos sikerét, élenjáró kutatásainak, fejlesztéseinek és nem utolsó sorban megbízhatóan működő riasztó rendszereinek köszönheti.

PARADOX riasztó rendszer - Ébredés mindig a biztonság érzésével

PARADOX riasztó rendszer - ha igazán biztonságban szeretné tudni értékeit

A MABISZ minősítésű PARADOX riasztó rendszerek a lakások és a vállalkozások legmagasabb biztonsági követelményeinek is megfelelnek.

A PARADOX riasztó rendszer kimagasló megbízhatóságának köszönhetően, ma Magyarországon a legismertebb és leggyakrabban alkalmazott riasztórendszer márka.

PARADOX riasztó rendszer 2 év garanciával

 A PARADOX többféle riasztó rendszer központot gyárt. Így a riasztó rendszereikkel könnyedén oldható meg a csak néhány érzékelőt igénylő kislakások olcsó védelme, de nem jelentenek problémát a nagyobb ingatlanok, vállalkozások, bankok, a luxuslakások, közintézmények és más, professzionális védelmet igénylő objektumok sem. A PARADOX riasztó rendszer lehetővé teszi akár a 196 zónát igénylő nagy épületek és irodaházak tökéletes védelmét is. A digitális technika képes egyetlen rendszerbe integrálni a riasztó, a beléptető és a tűzjelző rendszert is.

 A PARADOX riasztó rendszer érzékel és regisztrál mindent. A védett objektumba történő behatolást, az ajtók vagy ablakok nyitását, az üvegtörést, a tűz keletkezését, de még az illetéktelen behatoló mozgási útvonalát is.

PARADOX riasztó rendszer magas műszaki színvonalát, vakriasztás mentes megbízhatóságát legjobban hazai, valamint nemzetközi ismertsége is mutatja.

 

PARADOX riasztó rendszer egyszerűtől a csúcstechnikáig, 4 - 192 zónáik, akár távirányítással is, 2 év garanciával.

A PARADOX riasztó rendszer tartozéka számos érzékelő. Analóg és digitális, kültéri és beltéri mozgásérzékelők, nyitás és üvegtörés érzékelők, kisállat tűrő és vezeték nélküli technológiával is. Így szinte nincs is olyan riasztó rendszerekkel kapcsolatos probléma, melyet egy PARADOX riasztó rendszer ne tudna megoldani.

A legfejlettebb műszaki megoldásokkal és a digitális technológiával kiváló mozgásérzékelés és tökéletesen vakriasztás mentes riasztó rendszer valósítható meg.

A PARADOX riasztó rendszer központja, a transzformátor, a szünetmentes működést biztosító akkumulátorok és a nyitásérzékelők diszkréten elrejtve kerülnek telepítésre. Az érzékelők elhelyezésekor a legmesszebb menőkig, figyelembe vesszük Megrendelőink igényeit, szem előtt tartva az épület adottságait, biztosítva a teljes lefedettséget.

PARADOX riasztó rendszer elemei nem csúfítják el otthonát,

még is tökéletes védelmet nyújtanak.

A kültéri sziréna elhelyezésekor a legfontosabb szempont, hogy a betörő számára megközelíthetetlen, ugyanakkor, már messziről jól látható legyen. Figyelmeztetve a rossz szándékkel közeledőket, hogy kár próbálkozni, mert nincs esélyük az észrevétlen behatolásra.

A teljes PARADOX riasztó rendszer szabotázsvédetten kerül felszerelésre. A PARADOX riasztó rendszer kikapcsolt állapotban is riasztást indít el, ha bármely érzékelőt, a szirénát, vagy a központot, szétszedik, megrongálják, vagy a vezetéket elvágják, így az épületben megforduló vendégeknek és más avatatlan személyeknek, esélyük sincs a PARADOX riasztó rendszer működésébe avatkozni.

 PARADOX riasztó rendszer lehetővé teszi a helyi szirénás riasztást, valamint a távfelügyelet vagy akár a rendőrség értesítését is.

Lehetőség van arra is, hogy riasztás esetén a PARADOX riasztó rendszer vonalas vagy mobil telefonon keresztül közvetlenül értesítse Önt, vagy az arra illetékeseket. Minden PARADOX riasztó rendszer akkumulátoros szünetmentes tápegységgel kerül telepítésre, így értékei, áramkimaradás esetén is biztonságban vannak.

Paradox riasztó rendszer központok

 A riasztó rendszer lelke a központ, melyből több félét gyárt a PARADOX SECURITY SYSTEMS, a legmodernebb technológiák szerint.

 Esprit riasztó rendszer >>>

Kis és közepes lakások, irodák, vállalkozások megbízható és alacsony költségű, 32 vezetékes zónáig bővíthető PARADOX riasztó rendszerének központja.

 Spectra riasztó rendszer >>>

 

Rádiós és vezetékes bővítés 32 zónáig. Lakások, irodák, vállalkozások megbízható és alacsony költségű PARADOX riasztó rendszerének központja.

 Magellan riasztó rendszer >>>

Vezeték nélküli PARADOX riasztó rendszer 32 rádiós és vezetékes zónáig, lakások, irodák és vállalkozások számára.

 Digiplex riasztó rendszer >>>

Digitális csúcstechnológia 192 vezetékes és rádiós zónáig. Luxuslakások, bankok, középületek és más maximális védelmet igénylő, nagyméretű objektumok magas szintű védelmére tervezett PARADOX riasztó központ, mely beléptető rendszerrel is bővíthető

Paradox riasztó rendszer mozgásérzékelők >>>

A PARADOX riasztó mozgásérzékelők egyedülállóak a világon, mert a szabadalmaztatott digitális technika segítségével a riasztó rendszerek tökéletes biztonságot nyújtanak és vakriasztás mentesen működnek, akár vezeték nélküli kialakítással is.

Paradox riasztó rendszer kiegészítők >>>

A PARADOX riasztó rendszerek számos kiegészítővel bővíthetők. Íme a koránt sem teljes paletta.

PARADOX riasztó rendszer a teljes körű biztonságtechnika

A Paradox riasztó rendszer kiegészíthető infra kerítéssel, beléptető és kamerás megfigyelő renszerrel is, így az otthona vagy vállalkozása tökéletes biztonságban lesz.

Kisállat védett riasztórendszer - Vezetékes riasztórendszer - Vezeték nélküli riasztórendszer

PARADOX riasztórendszer - ESPRIT riasztórendszer - SPECTRA riasztórendszer

MAGELLAN riasztórendszer - DIGIPLEX riasztórendszer

Riasztórendszer telepítése - Riasztórendszer szerelése - Riasztórendszer szerviz

Paradox riasztórendszer az igazán megbízható riasztórendszer

PARADOX riasztórendszer - ha igazán biztonságban szeretné tudni értékeit A sorozat előző részeiben szó esett már biztonsági ajtókról és a zárbetétekről. Aki azonban úgy gondolja, hogy értékei védelmét ennél magasabb szinten is biztosítani szeretné, annak érdemes riasztót is vásárolnia. Vegyük sorra, milyen elemekből is áll egy igazán megbízható lakásriasztó rendszer!

A központ

A riasztórendszer fő eleme a központ, amely az érzékelők, a jelzőberendezések, illetve a kezelőegység(ek) közötti kommunikációt irányítja. Ezt a szerkezetet érdemes a kíváncsi tekintetek elől elzárva tartani, hogy a látogatóba érkezők ne találkozzanak vele. Fontos, hogy védett, az ismeretlen behatoló számára nehezen hozzáférhető helyre kerüljön. Akkor beszélhetünk biztonságos konstrukcióról, ha a központi egység egy külön házat kap, amit kulccsal kell nyitni, és amennyiben valaki megpróbálja felfeszíteni ezt a dobozt, a beépített érzékelőnek köszönhetően a riasztó működésbe lép. Ebben a dobozban kap egyébként helyet az akkumulátor is.

Az akkumulátor

Akkumulátor nélkül nem is riasztó a riasztó! Fontos, hogy hosszabb áramkimaradás esetén is ellássa feladatát az elektromos hálózatról működő készülék. Mivel a villanyóra jóval könnyebben hozzáférhető, mint a riasztó egységei, ezért a profi betörők szinte minden alkalommal megkísérlik kikapcsolni az áramot behatolás előtt. Az akkumulátornak köszönhetően azonban ez teljesen hiábavaló erőfeszítés.

Érzékelők

A riasztószettek alapcsomagjaiban általában egy mozgásérzékelő, illetve egy ajtóra szerelhető nyitásérzékelő található. Ha tehát az alapcsomagot vásároljuk, alaposan meg kell fontolnunk, hogy hová kerüljenek. Nyilvánvalóan a nyitásérzékelő a bejárati ajtóra kerül, illetve a mozgásérzékelőt is olyan helyre érdemes tenni, ahol biztosan meg kell fordulnia annak, aki beljebb szeretne merészkedni otthonunkba.

A mozgásérzékelők a hiedelemmel ellentétben nem a mozgást érzékelik. Sokan hiszik, hogy ha elég lassan mozognak, akkor a mozgásérzékelő nem fog jelezni. Ez nem igaz, ezek a készülékek általában a hőkép változását figyelik, ez alapján állapítják meg, hogy tartózkodik-e valaki a látómezejükben. Ez gondot okozhat akkor, ha kisállatokkal osztjuk meg otthonunkat, ugyanis az ő hőjüket is látja az érzékelő. Jó hír azonban, hogy néhány plusz ezresért olyan készüléket is beszerezhetünk, amely képes különbséget tenni az ember és az állat között.

Kevéssé ismert, ugyanakkor hasznos készülék az üvegtörés-érzekelő, amely az üvegtörés hangfrekvenciájára van beállítva, és azt felismerve máris aktiválja a riasztó berendezést.

 

Kezelőegység

A riasztószett azon része, amellyel élesíteni, illetve hatástalanítani lehet a riasztót. A 4â??8 jegyű kódsort a felhasználóknak kell beprogramozniuk, a beépítő szakember legfeljebb egy bemutatót tarthat a kódolás menetéről, de nem állíthatja be a számsort a lakók helyett. Fontos, hogy a riasztórendszer biztonságának alapjául szolgáló kód ne juthasson illetéktelenek tudomására, ezért a kezelőegységet lehetőleg ne az ajtón kívülre helyezzük, ahol netán messziről leolvasható lenne, amikor éppen beütjük azt. Jobb megoldás, ha az ajtó nyitását követően 10-15 másodperces késleltetéssel szólal meg a riasztó, amely idő elegendő arra, hogy beüssük a kódot, sőt még egy javítási lehetőség is belefér, ha esetleg elrontottuk volna a beütést. Így a kezelőegység védett helyen, az ajtón belül elhelyezhető. Ez esetben azonban minden bejárati ajtó mellé kell egy készüléket helyezni, ha több bejárata van a lakásnak.

Jelzőkészülékek

Jelzőkészülék alatt általában a fényjelzést és a szirénát értjük, egy hagyományos riasztóberendezés esetén ez így is van. Nagyon fontos, hogy a külső készülék nehezen hozzáférhető helyre kerüljön, azaz ne lehessen a behatolás előtt elhallgattatni a szirénát. Sajnos nagyon gyakran fordul elő, hogy a sziréna hangjára a környéken lakók nem reagálnak, csak akkor, ha már zavarja a nyugalmukat.

Ezért rendkívül hasznos, ha a behatolásról az éppen távol lévő tulajdonos is értesül. Ezt az igényt elégítik ki a GSM jelzők, amelyek telefonhívással vagy sms küldésével jelzik a tulaj számára, hogy működésbe lépett a riasztórendszer. Egy igazán megbízható riasztóberendezés nem nélkülözheti ezt a szolgáltatást.

Vezetékkel vagy nélküle?

Lényeges kérdés még, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli berendezést szereltessünk be. A vezetékes olcsóbb, viszont több hátránya is van. Ha nem építés közben kerül telepítésre a riasztó, hanem később, akkor a vezetékek általában a falon kívül, vezetékcsatornában futnak, így a betörő számára könnyen hozzáférhetővé válnak. Megijedni nem kell, a B kategóriás filmekből ismert jelenet, amelyben nemes egyszerűséggel elvágják a riasztó vezetékeit, természetesen a valóságban nem kivitelezhető, ugyanis ez esetben is jelez a készülék. (Mármint a minőségi termék.) A látható vezeték azonban könnyen elvezetheti egy rosszakaró látogatónk tekintetét a központi egység irányába, amelynek segítségével egy lépéssel közelebb kerül az áhított célhoz. Vezetékes készüléket ezért elsősorban a ház építésének idején érdemes telepíteni, így a vezeték a falban kap helyet.

A vezeték nélküli riasztókkal azonban nem csak a fenti probléma kerülhető el. Ilyen berendezés esetén ugyanis később egyes érzékelők minden probléma nélkül áthelyezhetők, illetve könnyedén bővíthető a rendszer.

Árak

Egy hagyományos vezetékes riasztószett 25 és 55 ezer forint között mozog. Ehhez egyébként egy darab mozgásérzékelő és egy nyitásérzékelő tartozik. Az érzékelők számának növelésével természetesen az ár is nő, körülbelül 2â??3 ezer forintba kerül egy plusz érzékelő készülék. Hasonló tudású alapcsomag vezeték nélküli kivitelben már 40 és 90 ezer forint közötti összegbe kerül, míg egy GSM riasztót körülbelül 130 ezer forintért tudunk megvenni. Ezek az árak a telepítés, valamint a kezelési oktatás díját is tartalmazzák.

Első olvasatra talán soknak tűnhet a legtöbb esetben 100 ezer forintot is meghaladó összeg, de a lakásban felhalmozott értékeink biztosan többet érnek, sok tárgyunk eszmei értékéről és családunk biztonságáról nem is szólva.

 

A(z) Riasztó rendszerek rovat összes cikke:

2011. 11. 05. Milyen a jó riasztórendszer? Hogyan válasszunk riasztót?

Honlaptérkép oroszlányi tatai őrző riasztós távfelügyelet dsc lakásriasztó távfelügyeleti Bicske személyvédelem védő liftügyelet Kisbér Komárom szerelés betörésvédelem vagyonvédelem paradox mozgásérzékelő Tatabánya pyronix Budapest Tata segélyhívó Oroszlány esztergomi budapesti Esztergom tűzjelző tatabányai riasztó rendszer
Távfelügyelet
Ideart Az oldal 28 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég